Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo- truskawkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
jabłka 5-6 sztuk
truskawki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo- truskawkowy

Wodę zagotować wraz z kilkoma łyżkami cukru. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne. Do wrzącej wody wrzucić jabłka pokrojone w półplasterki i truskawki. Kompot zagotować Odstawić pod przykryciem, żeby nabrał smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.01.2014 15:49
bardzo dobry kompocik
IKrakowianka 21.09.2012 15:04
bardzo taki lubię
Katarzyna/kate1980 23.05.2012 21:48
wspaniały
KasiaK90 11.05.2012 09:11
uwielbiam
ben-ka 03.11.2011 07:32
jak ja dawno nie gotowałam kompotu:(
Agnik 01.06.2011 10:21
super połączenie
Barbara55 14.04.2011 16:48
jeden z ciekawszych przepisów
kielcok1 15.03.2011 16:08
bez kompotu nie ma obiadu
rakow2
rakow2 31.12.2010 17:48
najlepszy kompocik piłam u cioci
Iwusia 07.10.2010 00:22
Również lubię kompocik i często w lecie robię taki.
Krzysztof42 17.06.2010 19:34
kompocika nigdy nie odmawiam
Ewa109 22.05.2010 22:25
uwielbiam kompociki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak