Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 porcja
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
kapusta 1 kawałek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki

Mięso płuczemy, oczyszczamy. Wkładamy do większego garnka razem z oczyszczoną i pokrojoną włoszczyzną. Zalewamy wodą do poziomu przykrycia w/w składników. Dodajemy ziele ang i liścia laurowego. Solimy. Gotujemy na niewielkim ogniu około 2 godziny. Pod koniec dodajemy podpieczoną na ogniu cebulę.
Rosół podajemy z makaronem nitki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 31.07.2013 13:35
z kaczki rosołek jadłam bardzo dawno.
Janina 31.07.2013 13:31
Smaczny rosołek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak