Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z ryby w cieście czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
mąka pszenna 3 łyżki
sól
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z ryby w cieście czosnkowym

Filety z dowolnej morskiej ryby,pokroić na porcje.Doprawić przyprawą do ryb i solą z obu stron.Mąkę wymieszać z jajkami i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,jak ciasto będzie za gęste dolać odrobinę wody.Na patelnię wlać olej i rozgrzać.Kawałki ryby panierować w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju przez 6 minut na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.10.2014 16:01
muszą być smaczne
romanrafal
romanrafal 13.08.2014 19:10
pyszna rybka
Michał2 25.10.2013 21:13
bardzo fajny przepis
Róża1 30.09.2013 23:58
pyszna rybka:-)
Pietruszka 21.09.2013 22:32
wygląda apetycznie
Bernadeta1 26.08.2013 14:20
rybka smaczna jak zawsze
migotka28 14.08.2013 18:29
lubię jedzonko z dodatkiem czosnku
nogawkuchni 31.07.2013 18:11
Ciekawy i przydatny przepis,zdecydowanie moje smaki,muszę wypróbować ten sposób przygotowania ryby,bo jak dla mnie to smakowita propozycja.
msmors 31.07.2013 13:39
w takim cieście to jeszcze nie jadłam
Janina 31.07.2013 13:36
Ciekawy smak ryby, na pewno smaczna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak