Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażonki Rysii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 Kilo
kiełbasa zwyczajna 1 Kilo
marchew 1 Sztuka
Konserwa turystyczna 1 Opakowanie
cebula 3 Sztuki
pietruszka 1 Pęczek
koperek 1 Pęczek
szczypior 1 Pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 4 Liście
boczek 10 ze skórą

Przepis i sposób przygotowania na: Prażonki Rysii

Ziemniaki kroimy w plastry i dzielimy na 3 części, następnie resztę składników kroimy w kostkę i dzielimy na dwie części. Na spód garnka żeliwnego dajemy skórę z boczku, po czym wykładamy dokładnie dno garnka liśćmi z kapusty białej na to kładziemy pierwszą część ziemniaków, następnie pierwszą porcję pokrojonych dodatków, :ziemniaki druga cześć dodatków i ziemniaki, gdy ostatnia warstwa z ziemniaków jest już zrobiona doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania i przykrywamy listkami kapusty i zamykamy garnek następnie kładziemy na ognisko i jakieś 60 minutek i prażone są gotowe!!!PRZED PODANIEM WYMIESZAĆ !!! SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.10.2011 18:14
do wypróbowania
elwal
elwal 28.07.2010 00:18
Również robię takie cuda :)
Beata71 27.07.2010 22:01
Wypróbuję w najbliższy weekend ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak