Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
pieczarki 6 szt
przyprawa do szaszlykow
olej
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

Pieczarki czyścimy i kroimy w większe kostki. Papryki czyścimy i kroimy w większe kostki. Cebulę dzielimy w płaty. Ogórki kiszone kroimy na większe cząstki. Pierś z kurczaka kroimy na większe kostki, które przyprawiamy przyprawą do pikantnego grilla. Na patyki do szaszłyków nabijamy pokrojone warzywa i mięso według własnych upodobań. Wszystkie przygotowane szaszłyki wkładamy do rękawa, lekko opruszamy je przyprawą do szaszłyków i olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 31.07.2013 08:43
Smaczniutkie
Aleksandra/Olcia 31.07.2013 07:45
uwielbiam z grilla
Agnieszka-87-25 31.07.2013 07:44
szaszłyki w każdej postaci pycha
Kulinarna Ja 31.07.2013 07:26
takie są najlepsze!
Pyszota 31.07.2013 07:08
super szaszłyki
Megg 31.07.2013 00:14
wspaniałe, smakowite szaszłyczki
halina17 30.07.2013 23:08
Dobre szaszłyki.
gosia561 30.07.2013 22:52
fajna wersja szaszłyków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak