Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
cebula 1 sztuka
szparagówka 10 dag
zielony groszek 1/2 szklanka
śmietana 2 łyżki
koperek 1 pęczek
ryż 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z ryżem

Warzywa kroimy w kostkę, oczyszczoną szparagówkę na niewielkie kawałki. Warzywa gotujemy w bulionie. Gdy będą miękkie dodajemy ryż i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku.
Podajemy z posiekanym koperkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 31.07.2013 07:46
bardzo lubie taką zupkę
gosia561 30.07.2013 22:52
smakowita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak