Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z krewetkami
2.Wstawić wodę na spaghetti, posolić i jak tylko zacznie wrzeć wrzucić makaron i gotować al dente;
3. W tym samym czasie opłukać pomidorki cherry i przekroić na pół, posiekać natkę pietruszki i czosnek;
4.W chwili wrzucania spaghetti do wrzątka, rozgrzać na patelni oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek i po minucie dodać krewetki; Smażyć 1-2 minuty,doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać pomidorki koktajlowe; Kontynuować smażenie jeszcze kilka minut ( 3-5 minut);
5.Do patelni z krewetkami dodać ugotowane spaghetti, wymieszać, posypać obficie natką pietruszki, odrobina świeżo zmielonego pieprzu, przełożyć na talerze i gotowe;
Smacznego!
Ps. do tego dania najlepiej użyć jajecznego makaronu spaghetti,ma o niebo lepszy smak; można go zrobić samemu krojąc cieniutko w poprzek, zwinięte w rulonik ciasto makaronowe lub kupić gotowy swieży makaron, najczęściej znajduje się w lodówkach sklepowych obok tortellini czy innych pierożków;