Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela norweska w sosie sojowym podana na jabłkach z majerankiem i sosem balsamicznym Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z makreli 600 g
pory 2 szt
masło 100 g
majeranek 1/2 pęczka
ocet balsamiczny 1 szklanka
miód pszczeli 1/2 szklanki
cytryna 1 szt
sól
pieprz
roszponka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela norweska w sosie sojowym podana na jabłkach z majerankiem i sosem balsamicznym Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Filet z makreli umyć i zamarynować w zmiksowanych składnikach marynaty. Jabłka obrać, skropić sokiem z cytryny i wraz z przekrojonymi wzdłuż na pół porami podsmażyć na maśle z majerankiem. Ocet balsamiczny podgrzewać z miodem do momentu odparowania wody. Zamarynowane filety smażyć w całości lub pokrojone w plasterki. Rybę ułożyć na aromatycznych jabłkach i porach, udekorować roszponką, skropić sosem balsamicznym i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 13.07.2016 22:33
bardzo nieoczywiste smaki! ciekawie :-)
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 22:32
ciekawy przepis i połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak