Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w kukurydzianej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
płatki kukurydziane
jajko 2 szt
sól
pieprz
mieszanka chińska
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w kukurydzianej panierce

Pierś z kurczaka kroimy na płaskie plastry, które lekko rozbijamy. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. W wysokim naczyniu rozmącamy jajka przyprawione solą i pieprzem. W osobnym naczyniu rozdrabniamy płatki kukurydziane. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety maczamy w jajku i dokładnie w panierce z płatków kukurydzianych. Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. Do gorącej osolonej wody wrzucamy mieszankę chińską i gotujemy ok. 10 minut. Na gorącego kotleta kładziemy odcedzoną z wody mieszankę chińską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 29.07.2013 21:28
super pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak