Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka sezonowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 l
ziemniaki 6 szt
kalafior 1 szt
fasolka szaragowa 100 g
pomidor 1 szt
marchewka 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupka sezonowa

Warzywa pokroić w kostkę i zalać bulionem. Gotować do miękkości .Pod koniec gotowania obrać ze skórki pomidora pokroić w kostkę i dodać do zupy. Śmietanę i mąkę wymieszać razem z odrobiną wody i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 30.07.2013 10:49
smaczna zupka
JOANNA16 30.07.2013 08:26
mniam pyszna zupka
gottrina 29.07.2013 20:28
pyszna zupka, w sam raz na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak