Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 3 szt
marchew 3 szt
ziemniaki 3 szt
sok z cytryny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz w warzywach

Ryby czyścimy i obieramy z łusek, odkrajamy łby. Dokładnie myjemy i lekko osuszamy. Przygotowane ryby obsypujemy przyprawą do ryb, lekko skrapiamy oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Ziemniaki kroimy w cienkie plastry, marchewki obieramy i kroimy w cienkie słupki. Ziemniaki obsypujemy przyprawą do ziemniaków. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Wykładamy przyprawione ryby. Pomiędzy rybami wykładamy przyprawione ziemniaki i marchewki, które lekko skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C. Pieczemy 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

peppermint91 29.07.2013 21:58
Coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak