Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONA PAPRYKA DO SŁOIKÓW

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 10 kg
czosnek 3 główki
olej 1/2 litra
ocet 10 % 10 gram
natka pietruszki 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONA PAPRYKA DO SŁOIKÓW

Wykonanie:
Czosnek posiekać razem z natką. Paprykę umyć, wysuszyć i wyjąć nasiona. Z obu stron usmażyć rumieniąc z papryką na oleju i włożyć ciasno do gorących słoików. Wierzch posypać natką z czosnkiem i zalać wytworzonym ze smażenia gorącym olejem. Dodać ocet, zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 29.07.2013 19:52
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak