Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska sałatka tuńczykowo - warzywna

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1/2 puszki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pieczarki 15 dag
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
kukurydza 3 łyżki
sos węgierski
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska sałatka tuńczykowo - warzywna

Pieczarki i pokrojoną w kosteczkę marchewkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w paseczki. Groszek konserwowy odcedzamy i dodajemy do marchewki i pieczarek. Cebule obieramy i siekamy. Tuńczyka odcedzamy z oleju i dodajemy do warzyw. Pomidory myjemy osuszamy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę . Natkę pietruszki siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą i dodajemy sos węgierski z słoiczka. Mieszamy i chłodzimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 29.07.2013 07:38
wyśmienita sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak