Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczna panna cotta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
likier cytrynowy 3 łyżki
malibu 2 łyżki
zielony sok 0,5 szklanki
cukier 40 g
woda 3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczna panna cotta

2 łyżeczki żelatyny mieszamy z 2 łyżkami ciepłej wody. Mleko kokosowe podgrzewamy z cukrem, likierem i malibu aż będzie gorące (nie gotujemy). Dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Przelewamy do foremek (pozostawiając miejsce na zieloną galaretkę), schładzamy ok 2-3h do stężenia płynu.
Pozostałą żelatynę mieszmay z łyżką ciepłej wody, odstawiamy na ok 5 min. Zielony sok(użyłam sok kaktus) podgrzewamy z likierem cytrynowym aż będzie gorący (nie gotujemy), dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Ostudzony wlewamy na zastygniętą panna cottę. Schładzamy min 2h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 21.02.2014 19:36
Pyszności :)
Renata22 20.08.2013 18:26
Pięknie wygląda;)
Janina 29.07.2013 14:00
Pyszności ;)
Andrzej8 29.07.2013 13:07
muszę wypróbować
patryska76 29.07.2013 12:23
Piękna podana ;)
V_kuchareczka 29.07.2013 12:19
ale pyszności
Katarzyna34 29.07.2013 11:21
to musi być pyszne !!!
kala9287 29.07.2013 09:39
super deserek
Stenka 29.07.2013 08:14
pięknie wygląda
Mniam 29.07.2013 07:29
Ładna foremka:)
Cranberry 28.07.2013 22:32
rewelacja :)
gosia1988 28.07.2013 22:12
smakowicie wygląda
votus 28.07.2013 21:53
fajny przepis
idealme 28.07.2013 21:48
chętnie bym spróbowała ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak