Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
cukier 40 dag
jajko 4 sztuki
margaryna 30 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 opakowanie
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Baba

Margarynę dokładnie zmiksować mikserem. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodawać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Na sam koniec dodać pianę ubitą z białek. Wszystko dokładnie zmiksować. Następnie przelać otrzymaną masę do formy natłuszczonej margaryną i obsypanej bułką tartą. Całość piec w 180 st. do otrzymania złotego koloru. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.07.2013 22:29
oj tak do kawusi najlepsza
w mojej kuchni 28.07.2013 18:08
dobra baba do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak