Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe ciacho

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogody 300 gram
ciasto francuskie 1 op
śmietana 30% 200 ml
serek waniliowy 140 gram
cukier puder do dekoracji
sól odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe ciacho

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty.Wielkość zależy od tego jakie ciasteczka chcecie upiec.moje będą takie lekko większe;) Pokrojone ciasto francuskie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 min w temp 180'C. Gdy ciasteczka się upieką wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.
Krok 1 - Jagodowe ciacho foto
2
Ciasteczka przekrawamy równolegle na pół. Do środka wkładamy serek waniliowy albo ubitą śmietanę 30% wymieszaną z serkiem waniliowym (ubijamy śmietanę 30% z odrobiną soli.Do ubitej śmietany dodajemy serek waniliowy i lekko mieszamy łyżeczką do uzyskania jednolitej masy). Ja dodałam serek waniliowy ponieważ sama śmietana może być zbyt mdła.Można też dodać do śmietany olejek/aromat cytrynowy bądź taki jaki lubicie;)
Krok 2 - Jagodowe ciacho foto
3
Na krem kładziemy jagody (oraz inne owoce jakie tylko chcecie).Przykrywamy górną warstwą ciasta francuskiego. Posypujemy cukrem pudrem albo ozdabiamy polewą czekoladową.I gotowe.

SMACZNEGO
Krok 3 - Jagodowe ciacho foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 02.08.2013 14:10
musi byc przepyszne
teresa18 28.07.2013 17:42
super ciasteczko
msmors 28.07.2013 17:09
fajne ciasto
biatriss 28.07.2013 15:52
proste i smaczne!
lara 28.07.2013 15:37
pysznie się prezentuje
gosia561 28.07.2013 15:33
świetne ze skarbów lata
Marta1986 28.07.2013 14:58
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak