Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ryżowe z sardynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
żółty ser 4 plasterki
pomarańcza 1 sztuka
rozmaryn, sól do smaku
sardynki 4 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ryżowe z sardynką

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić i wymieszać z pokruszonym rozmarynem. Następnie przełożyć do 4 pękatych filiżanek i mocno ubić. Każdą przykryć talerzykiem, przewrócić i delikatnie wyjąć babeczki. Pomarańczę przekroić na pół. Jedną część obrać i pokroić na 4 plasterki. Drugą też pokroić na plasterki, po czym każdy podzielić na cząstki. Na wierzchu każdej babeczki położyć plasterek pomarańczy, sardynkę i plasterek sera. Tak przygotowane babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 20 min. w temp. 200 stopni C. Gotowe babki udekorować cząstkami pomarańczy. Podawać z białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak