Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z agrestem i migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szk
mąka 2 szk
masło 0,5 kostki
serek waniliowy 4 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
migdały płatki 4 łyżki
kakao 2 łyżki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z agrestem i migdałami

Agrest umyć i osuszyć. Masło roztopić w rondelku i ostudzić. Formę do piczenia ciasta wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jajka ubić wraz z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia, roztopione masło oraz serek waniliowy. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i zmiksować. Ciasto na przemian wylać na blachę. Na wierzchu ułożyć agrest oraz posypać płatkami migdałów. Piec przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.10.2013 10:48
chętnie spróbuję
Dorian 18.08.2013 11:06
pyszne ciasto
caralajna 04.08.2013 09:02
bardzo smaczne ciasto
alaaa 01.08.2013 11:51
pyszne ciasto i te chrupiące migdały
Halina14 29.07.2013 08:40
ciacho palce lizac
Andrzej8 28.07.2013 13:14
super ciacho
Katarzyna34 28.07.2013 12:52
wygląda wspaniale
pajbek 28.07.2013 12:40
Fajny pomysł na pyszne ciacho :-)
Adamorek 28.07.2013 12:03
doskonałe połączenie
2milutka 28.07.2013 11:44
pyszne musi być:)
Paolcia 28.07.2013 10:07
super p[rzepis :)
Aleksandra/Olcia 28.07.2013 10:06
ale połaczenie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak