Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4
  • śmietana

    1/2 l
  • siekanay koperek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie zostawić na 10 minut w wodzie, obsuszyć, pokroić na kawałki. Na patelnię wylać śmietanę, położyć w niej śledzie i smażyć na małym ogniu przez 3-5 minut, aż śmietana zżółknie i zgęstnieje. Podawać posypane siekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

16.11.2012 09:10
Śledzie mogłabym jeść codziennie:)

Norgiusz

25.10.2012 17:13
lubie

pycia9

05.10.2012 22:47
fajny przepis

Wafelek2601

16.09.2012 09:26
Smaczne

Dorian

13.06.2012 11:13
smaczne

Dorota37

02.06.2012 09:44
wspaniałe

Hanna5

16.04.2012 11:06
mniaM

Karmel

27.02.2012 07:23
wyśmienite

gosia47-47

25.02.2012 13:48
pycha

Kuchareczka2

19.01.2012 11:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat