Boczek z pieczarkami

Boczek z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych pieczarek

    8 sztuk
  • boczku

    6 długich plastrów
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebulka

    1 mała
  • olej

    do smażenia
  • masła

    1 łyżka
  • papryki

    1/2 strąka
  • siekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • bułka tarta

    do panierowania
  • jajka

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odparować na patelni i podsmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Skroić drobno cebulę i dodać do pieczarek z 2 łyżkami tartej bułki, natką pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko ( do tej porcji 1 jajko jest za dużo, więc wzięłam trochę jajka od panierki). Wszystko razem wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy na plasterki boczku i zwijamy. Można spiąć wykałaczką, ale gdy boczek jest długi nie ma takiej potrzeby. Roladki panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

20.09.2011 18:17
super

tomek18

04.08.2011 15:39
wygląda świetnie

Anna146

09.07.2011 11:48
smacznie wygląda

Adamorek

24.03.2011 21:00
smaczne

marcia71

22.02.2011 01:03
ale apetyczne

ewelinapac

31.01.2011 09:19
ciekawy pomysł, pyszne

Kopiko1983

20.01.2011 06:45
Fajny przepis.

marcia71

17.01.2011 00:39
muszę wypróbować

rosik93

28.07.2010 11:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat