Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 100 g
cebula 1
masło 2 lyzki
sól
pieprz
jajko 4 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczniakami

Boczniaki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić. Ja użyłam nóżek, które zostały mi po smażeniu boczniaków w panierce.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć aż się zeszkli.

Wrzucić boczniaki, smażyć razem na małym ogniu około 5 minut.

Następnie wbić jajka, zamieszać białka z cebulą i boczniakami, smażyć, aż się zetną. Zdjąć patelnię z ognia, rozlać żółtka i zamieszać całość. Doprawić solą i pieprzem.

Nałożyć na talerz i natychmiast podawać z kromką chleba z masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.02.2014 09:00
smaczna jajecznica
artur7 27.09.2013 20:43
boczniaki sam hoduje
IwonaKa 07.08.2013 00:32
pyszne połączenie
marzencia2007 27.07.2013 12:44
nie jadłam nigdy z boczniakami ale moze kiedys wypróbuje
msmors 26.07.2013 17:49
nie jadłam jeszcze boczniaków
pierniczkowo 26.07.2013 15:09
przepyszne śniadanko :)
adelajda 26.07.2013 15:08
też taką robię
migotka28 26.07.2013 14:08
najlepsze sniadanko jakie może byc,a boczniaczki bym zjadła bo juz dawno nie jadłam
Konczi 26.07.2013 13:06
fajne to śniadanko - super
halina17 26.07.2013 12:13
Bardzo lubię jajecznicę.
Bernadeta1 26.07.2013 11:12
lubię takie śniadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak