Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kiełbaski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 4 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
musztarda dijon 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżka
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sos chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kiełbaski

Kiełbaski nacinamy.

W miseczce robimy glazurę: czosnek przecisniety przez praskę, musztardy, miód, olej i papryki, mieszamy ze sobą.

Smarujemy kiełbaski glazurą z każdej strony.

Cebulę kroimy w piórka.

Kiełbasę wkładamy do pojemniczka, posypujemy cebulą, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Po tym czasie, grillujemy kiełbaski (jeśli bezpośrednio na grillu to zdejmujemy cebulę, a jeśli na tacce i z cebulką).

Podajemy z sosem Chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 30.07.2013 10:46
A ja mam dziś na obiad podobne kiełbaski.
msmors 26.07.2013 17:53
ciekawe kiełbaski
halina17 26.07.2013 10:33
Dobre kiełbaski.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak