Kotlety z suszonych grzybów

Kotlety z suszonych grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    10
  • mleko

    0.30 l
  • jaja

    1
  • mąka

    1 dkg
  • tarta bułka

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby bez ogonków umyć, namoczyć na kilka godzin w mleku, a potem w nim ugotować. Gorące grzyby ułożyć na deseczce i przyłożyć drugą deseczką by się rozpłaszczyły. Gdy ostygną, osuszyć, posolić, obtoczyć w mące, zanurzyć w rozbitym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Podawać z surówka z jarzyn

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

08.12.2011 21:47
rewelacja

gosia561

17.05.2011 10:26
bardzo ciekawy pomysł

Barbara55

13.04.2011 16:11
lubię wszystko co z grzybami

kielcok1

14.03.2011 15:24
lubię grzyby ale takich kotletów nie jadłem

Tika4444

16.02.2011 08:25
bardzo fajnu przepis

rakow2

30.12.2010 14:40
lubię grzyby jeść a jeszcze bardziej zbierać

IZABELA29

28.08.2010 08:40
uwielbiam grzybki a kotlety z nich zapewne pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat