Ryba z warzywami

Ryba z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek konserwowy

    6 sztuk
  • papryki kolorowe (może być konserwowa)

    3 strąki
  • żółtego sera

    15 dag
  • jajek ugotowanych na twardo

    6 sztuk
  • groszku konserwowego

    1 puszka
  • mąka

    do obtaczania ryby
  • olej

    do smażenia
  • majonezu

    1/2 szklanki
  • dorsz

    75 dag
  • ketchup

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Obsypać pieprzem i vegetą. Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić do ostygnięcia. Paprykę myjemy i oczyszczamy i razem z jajkiem, serem i ogórkiem kroimy w średnią kostkę. Drobno kroimy cebulę i razem z osączonym groszkiem dodajemy do warzyw. Obsypujemy solą i pieprzem. Przygotowujemy sos. Ketchup mieszamy z majonezem i łączymy z pokrojonym warzywami. W salaterce układamy na przemian warzywa, ryba. Ostatnią warstwą zawsze powinny być warzywa. Z podanych proporcji wychodzą 2 salaterki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

27.09.2010 08:10
smacznie

buksiak12

27.08.2010 12:26
super sprawa

Emilia22

27.08.2010 11:27
mniam mniam

Dorota71

27.08.2010 11:26
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat