Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak smażony po polsku

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz1 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżecz.
zioła 1 łyżecz.
czosnek 1/2 łyżecz.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak smażony po polsku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myję, osuszam i nacieram przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką, ziołami i czosnkiem z obydwu stron.
Krok 1 - Kurczak smażony po polsku foto
2
Następnie wkładam mięso do woreczka foliowego i rozklepuję za pomocą tłuczka do mięsa.
Krok 2 - Kurczak smażony po polsku foto
3
Następnie panieruję kurczaka w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z obydwu stron do zrumienienia.
Krok 3 - Kurczak smażony po polsku foto
4
Podaję z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kurczak smażony po polsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.07.2015 13:20
pyszne danie
Czarnula87 25.07.2013 16:24
polskie najlepsze
Sylwia26 25.07.2013 15:04
apetycznie wygląda
AnielskaSlodycz 25.07.2013 14:59
Taki Polski i dobry schaboszczak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak