Pomidory w śmietanie

Pomidory w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    6 sztuk
  • cebuli

    1 sztuka
  • śmietany

    ok 1 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • posiekanego szczypiorku

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w ósemki. Cebulę pokroić w piórka i połączyć z pomidorami. Doprawić solą i pieprzem. Dodać schłodzoną śmietanę i wymieszać. Posypać zieleniną. Odstawić na 10 - 15 minut do lodówki. Zamiast śmietany można użyć gęstego jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat