Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z konfiturą agrestową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron drobne kolanka 400 g
agrest 1/2 kg
cukier drobny do smaku
masło 50 g
Cynamon cały Prymat 2 cm
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z konfiturą agrestową

Agrest umyć a następnie obrać z szypułek i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do rondla, podlać dwoma/trzema łyżkami wody i dusić. Po kilku minutach dodać masło i przyprawy.
Kiedy woda odparuje a agrestowa masa nabierze jednolitej konsystencji wsypać cukier. Ilość zależy od dojrzałości agrestu. Smażyć razem jeszcze około 10-15 minut.
Makaron kolanka ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podawać polany agrestową konfiturą. Ja do dekoracji wykorzytałam jeszcze kolorowe wiórki kokosowe oraz kwiaty lawendy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 13.01.2014 23:48
Super pomysł
gosia56 29.07.2013 16:21
jeszcze tak nie robiłam ani nie jadłam
marcia7 24.07.2013 15:50
dzieciakom na pewno posmakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak