Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona rybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z mintaja 1 kg
jajek 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
wody 1 łyżka
Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona rybka

Filety rozmrozić, osuszyć i podzielić na połowy. Oprószyć pieprzem i vegetą (ew. przyprawą do ryb). Rozkłócić jajka z wodą. Dodać łyżeczkę vegety. Do miseczki wsypać tartą bułkę. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 27.09.2010 08:12
tradycyjnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak