Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z musztardą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
musztarda 1 łyżecz.
śmietana 12% 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z musztardą

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję w osolonej wodzie, studzę, obieram ze skorupek i przekrawam każde jajko na wysokości ok. 1/3. Ostrożnie wyjmuję żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
Krok 1 - Jajka faszerowane z musztardą foto
2
Przekładam żółtka do miseczki, dodaję sól, pieprz, musztardę i gęstą śmietanę. Dokładnie całość ucieram.
Krok 2 - Jajka faszerowane z musztardą foto
3
Wydrążone jajka napełniam masą, przykrywam ściętymi wierzchami i dekoruję listkami świeżej bazylii. Od razu podaję.
Krok 3 - Jajka faszerowane z musztardą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 24.07.2013 09:45
Może mało w temacie, ale... śliczne kieliszki do jajek :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak