Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary w delikatnym cieście ziołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 400 gram
mąka pszenna 2 łyżki
piwo 250 ml
sól
rozmaryn
pieprz
czosnek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary w delikatnym cieście ziołowym

Kroki postępowania

1
Na samym początku musimy rozmrozić kalmary.
Następnie do miseczki wlewamy piwo, dodajemy mąkę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Kalmary w delikatnym cieście ziołowym foto
2
Kalmary zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanej oliwie na patelni do momentu, aż się zarumienią.
Krok 2 - Kalmary w delikatnym cieście ziołowym foto
3
Kalmary należy dobrze rozmrozić przed smażeniem.

Smacznego :)
Krok 3 - Kalmary w delikatnym cieście ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.08.2013 21:51
pyszne danie .
paulina2157 23.07.2013 22:20
też dziś robiłam ale sałtkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak