Zupa - krem paprykowa

Zupa - krem paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory w puszce

    400 g
  • cebula

    1 średnia
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • olej do smażenia

  • pieprz

  • cukier

  • sól

  • papryka czerwona

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa - krem paprykowa
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w mała kostkę. Odłożyć trochę do ozdoby.
Krok 2 - Zupa - krem paprykowa
Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę i podsmażyć na brązowo na oleju.
Krok 3 - Zupa - krem paprykowa
Dodać papryki i chwilę smażyć.
Krok 4 - Zupa - krem paprykowa
Wlać pomidory z puszki. Chwilę gotować.
Krok 5 - Zupa - krem paprykowa
Wlać bulion i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem
Krok 6 - Zupa - krem paprykowa
Zmiksować blenderem.
Krok 7 - Zupa - krem paprykowa
Smakuje zarówno jako chłodnik i jak i na gorąco. Przed podaniem posypać odłożoną papryką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

05.05.2014 23:27
piękny kolorek i musi być smaczna

Alex_M

11.03.2014 09:55
pyszna zupka :)

Halina14

15.08.2013 08:15
musi byc smaczna

gosia56

28.07.2013 17:27
napewno pyszna jeszcze takiej nie robiłam

fotoviderek

24.07.2013 07:37
Co za kolorek. Jak się patrzy, to chce się zjeść :)

iwi

23.07.2013 19:39
mega pyszna zupa

Mniam

23.07.2013 19:27
Ciekawa. Robiłam kiedyś z papryką, ale nie krem. Ktoś mi powiedział,że smakuje jak pizza:)

IwonaDD

23.07.2013 19:02
przepiękny kolor, mega apetyczna!

as28

23.07.2013 19:01
super zupka

pajbek

23.07.2013 18:31
Super zupka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat