suflet truskawkowy

suflet truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    0.5 kg
  • jajka

    4 szt.
  • cukier

    10 dkg
  • bułka tarta

    10 dkg
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • masło

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy bułkę na koniec ostrożnie mieszając piane z białek. Formę smarujemy masłem i wylewamy połowę ciasta.Wykładamy truskawki i zalewamy resztą ciasta. Zapiekamy w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

19.08.2013 08:56
szybki i smakowity

Grażyna13

02.01.2011 13:59
Świetny, muszę spróbować !

Łucja1

14.12.2010 15:25
pyszny

mamusia1

23.09.2010 19:18
spróbuje z mrożonymi truskawkami!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat