suflet porzeczkowy

suflet porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki

    0.5 kg
  • jajka

    4 szt.
  • cukier

    10 dkg
  • bułka tarta

    10 dkg
  • cukier

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem,dodać bułkę tartą i ubita piane z białek. Do wysmarowanego naczynia wlać połowę masy i położyć porzeczki. Przykryć drugą połową ciasta i zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

18.08.2013 21:01
bardzo smaczna

radosna29

04.02.2012 15:26
super

Łucja1

13.12.2010 19:49
rewelacja!

mamusia1

23.09.2010 19:18
świetny przepis na Dzień chłopaka!

Dorota76

16.08.2010 22:41
Brzmi pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat