Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z chili
Kroki postępowania
Zalać wszystkie słoiki i dobrze zakręcić. Pasteryzować ok 10-15 min.
Ostudzić. Ogórki będą gotowe do spożycia po upływie 7 dni (po tym czasie ogórki przejdą smakiem chili).
ogórki gruntowe | 2 kg |
papryki chili | 2 szt. |
koper | wiązka |
czosnek | główka |
chrzan | wiązka |
Liść laurowy suszony Prymat | |
ziele angielskie | |
woda | 5 szklanek |
ocet 10 % | 1 szklanka |
cukier | 5 łyżek |
sól | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: