Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z chili

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
papryki chili 2 szt.
koper wiązka
czosnek główka
chrzan wiązka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
woda 5 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 5 łyżek
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z chili

Kroki postępowania

1
Słoiki dobrze wyparzyć. Układać na dno słoików: koper, chrzan, czosnek, gorczycę, ziele angielskie. Wkładać pionowo ogórki.
Krok 1 - Ogórki z chili foto
2
Umyć paprykę i wydrążyć środek. Pokroić w paski.Do jednego słoika umieszczać od 1 do 2 pasków chili. Na wierzch wyłożyć koper.
Krok 2 - Ogórki z chili foto
3
Wszystkie składniki na zalewę zagotować do rozpuszczenia cukru.
Zalać wszystkie słoiki i dobrze zakręcić. Pasteryzować ok 10-15 min.
Ostudzić. Ogórki będą gotowe do spożycia po upływie 7 dni (po tym czasie ogórki przejdą smakiem chili).
Krok 3 - Ogórki z chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 06.09.2013 10:19
bardzo dobre ogóreczki
Bernadeta1 27.07.2013 10:20
lubię takie pikantne ogóreczki
marianp20 23.07.2013 08:01
super pomysł
meg1984 22.07.2013 23:19
chrupnęłabym takiego:)
Kuchenka 22.07.2013 22:03
a u mnie w domu tylko korniszony, kiszone i dwie sałatki z dodatkiem ogórka. Dwa lata temu wypróbowałam nowe przepisy tj z musztardą, kurkumą i nikomu nie smakowało :C
Małgorzata9 22.07.2013 21:42
Lubię ostre ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak