Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane burakami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 s
ćwikła z chrzanem 3 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane burakami

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i przekrawam wzdłuż na połówki.
Krok 1 - Jajka faszerowane burakami foto
2
Żółtka wydrążam do miseczki, rozgniatam widelcem ze szczyptą soli i pieprzu, dodaję ćwikła z chrzanem i dokładnie całość mieszam.
Krok 2 - Jajka faszerowane burakami foto
3
Wydrążone połówki jajek napełniam buraczkowym farszem. Jajka układam na półmisku i dekoruję natką pietruszki. Od razu podaję.
Krok 3 - Jajka faszerowane burakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.09.2013 14:51
fajnie zrobione
Katarzyna59 23.07.2013 07:52
pomysłowe, z buraczkami jeszcze nie jadłam
jerzy3 22.07.2013 20:58
ja bym już raczej soli nie dodawał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak