Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHLEBEK KUKURYDZIANY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1/2 kg
zimne mleko 2 szklanki
smalec 15 dag
jaja 4 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CHLEBEK KUKURYDZIANY

Wykonanie:
Mąkę wsypać do miski i rozprowadzić połową mleka, następnie dodać smalec i wbijać po jednym jajku. Ciasto wyrabiać około 20 minut poczym wyłożyć na blachę wysmarowaną smalcem i piec około godziny w temperaturze 170 stopni. Pokroić na kawałki i podawać z konfiturą. Można podać z owocami i bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 23.07.2013 07:31
Takiego nie robiłam;)
reniatka 22.07.2013 20:52
bardzo ciekawe
Marta1986 22.07.2013 19:54
bardzo pyszne
Aleksandra/Olcia 22.07.2013 19:50
smakowite :)
biatriss 22.07.2013 19:45
mmm, może sie skusze i zrobie
angelika14 22.07.2013 19:31
ciekawe, nigdy czegoś takiego nie jadłam ale przyznam, że wygląda zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak