Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w marynacie miodowo musztardowej ze szczyptą chilli

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
miód z chilli 3 łyżeczki
musztarda 3 łyżki
czosnek 5 ząbków
olej 2-3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w marynacie miodowo musztardowej ze szczyptą chilli

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy.

Miód - ja używam miodu z dodatkiem chilli ( do kupienia w sklepach specjalistycznych)- jeśli nie macie takiego miodu możecie użyć zykłego miodu i dodać szczyptę suszonego chilli, musztardę, czosnek olej i odrobinę soli wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.

Powstałą marynatą nacieramy kurczaka i zostawiamy na przynajmniej 2 godziny.

Ja piekę kurczaki na butelce w temperaturze najpierw 180, potem 120 stopni i sprawdzam temperaturę mięsa termometrem, czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka - piekę mniej więcej godzinę na kilogram.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 22.07.2013 18:54
pyszne mięsko
IwonaDD 22.07.2013 11:08
ale super zarumieniony, zjadłabym całego!!!!!!
halina17 22.07.2013 10:22
Apetycznie wygląda kurczak.
arbuzowo 22.07.2013 07:30
Wygląda przepięknie, bardzo fajne połączenie składników do marynaty
marcia7 21.07.2013 21:43
idealna marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak