Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kiełbaska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
wrzątek 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 łyżeczki
sól 3/4 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
biała kiełbasa 4 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
czerwony delikat 1 łyżeczka
szalotka 7 sztuk
bulion 1 kostka
grzyby suszone 6 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kiełbaska

Kroki postępowania

1
Kapustę kroimy. Grzyby namoczyć do miękkości we wrzątku. Następnie wyciągnąć i pokroić.
Krok 1 - Zapiekana kiełbaska foto
2
W pozostałej wodzie rozpuścić kostkę. Kapustę zalewamy w garnku wodą, dodajemy rozpuszczony rosołek, grzyby i przyprawy (wszystko oprócz delikatu i majeranku).
Krok 2 - Zapiekana kiełbaska foto
3
Kiełbasę nacinamy, przyprawiamy delikatem i smażymy z szalotką pokrojoną w piórka.
Krok 3 - Zapiekana kiełbaska foto
4
W żaroodpornym naczyniu układamy kapustę na nią kiełbasę, posypujemy podsmażoną cebulom i przyprawiamy majerankiem. Zapiekamy w 190 stopniach (bez termoobiegu) przez 30 minut.
Krok 4 - Zapiekana kiełbaska foto
5
Teraz delektujemy się smakiem i zapachem ; ) Smacznego!
Krok 5 - Zapiekana kiełbaska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 21.07.2013 16:02
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak