Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka o czosnkowym aromacie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
czosnek 5 ząbków
natka pietruszki 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka o czosnkowym aromacie

Fasolkę myjemy odcinamy końce wkładamy do garnka wlewamy osolona wodę i gotujemy tak aby była miękka ale nadal krucha .Odcedzamy z wody i odparowujemy. W tym czasie przyrzadzamy masełko czosnkowe: Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę ,masło rozpuszczamy na patelni dodajemy czosnek i posiekaną natkę pietruszki całość dusimy 1-2 minuty. polewamy gorącą fasolkę i mieszamy .Ja podałam ja jako dodatek do ziemniaków i mielonego kotleta. Polecam bardzo smaczna odmiana zwykłej fasoli. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 19.08.2015 17:22
smaczna przekąska
msmors 21.07.2013 21:15
fajne danie sezonowe
w mojej kuchni 21.07.2013 16:33
moje smaki w tej fasolce..
Mniam 21.07.2013 12:51
fajny pomysł na fasolkę
Cranberry 21.07.2013 12:14
takiej jeszcze nie jadałam :)
Janina 21.07.2013 12:05
Pyszna, zaraz taką zrobię;)
halina17 21.07.2013 11:58
Lubię fasolkę szparagową.
IwonaDD 21.07.2013 11:39
super alternatywa do wykorzystania fasolki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak