Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z sosem malinowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
maliny świeże 1 szklanka
liscie boćwiny
miód 1 łyzeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z cytryny
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z sosem malinowym

Pstrąga świeżego myjemy. Osuszamy , odcinamy głowę i płetwy. Filetujemy. Każdy kawałek solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Grillujemy. Robimy sos malinowy. Maliny przebieramy usuwamy brzydkie i robaczywe. Miksujemy z odrobiną miodu , soli i octu balsamicznego do smaku. Pod koniec dodajemy troszkę oliwy i jeszcze raz miksujemy. Gotowy filet serwujemy na liściu boćwiny. Polewamy sosem. Ozdabiamy malinami. Całość kropimy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 21.07.2013 11:50
Bardzo ciekawe połączenie smaków i te kolory...
Agnieszka-87-25 21.07.2013 09:18
rybka na słodko, nie próbowałam jeszcze takiej
Ola1984 21.07.2013 08:47
Bardzo odważne połączenie smaków. Ale ja właśnie takie lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak