Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z truskawkami, poziomkami i malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
truskawki
maliny świeże
poziomki
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z truskawkami, poziomkami i malinami

Galaretkę pomarańczową i cytrynową razem mieszamy i rozpuszczamy w gorącej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu, używając do jej przygotowania mniej wody - 800 ml. Odstawiamy do wystudzenia.
Owoce myjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy do pucharków lub miseczek i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Gotowy deser dekorujemy listami świeżej mięty. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 21.07.2013 11:52
Taki prosty deserek jest najlepszy na lato :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak