Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GROSZEK Z CHORIZO.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielony groszek 1 miseczka 300ml
kasza 1 miseczka 300ml
wrzątek 1/2 szklanki
chorizo 2 sztuki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: GROSZEK Z CHORIZO.

Kaszę zalewam wodą w stosunku 1:2 (miseczka kaszy do dwóch miseczek wody),
zagotowuję, zmniejszam ogień chwilę gotuję. Wyłączam gaz i zostawiam w cieple
(owijam w ręcznik i chowam pod koc/kołdrę), aby kasza doszła, co trwa około 30 minut.

Kiełbasę kroję na plasterki, cebulę w półtalarki. Podsmażam ją, a kiedy staje
się przeźroczysta, dodaję kiełbasę. Smażę razem, dorzucając zielony groszek.
Po chwili wlewam wrzątek, całość duszę 5 minut pod przykryciem, zdejmuję
pokrywkę i odparowuję wodę (dzięki temu groszek będzie miękki).
Kiedy płyn odparuje, smażę całość kilka minut. Podaję następnie z kaszą.

Świetnie do dania pasowałaby szklanka zsiadłego mleka lub kefiru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.07.2013 19:21
podoba mi się w wszystko
arbuzowo 20.07.2013 18:58
Wygląda bardzo kolorowo i obiecująco
kasienka23 20.07.2013 13:13
świetne danie, smakowicie wygląda!
Cukiereczek13 20.07.2013 12:27
pysznosci ;) lubie takie szybkie dania :)
Sylwia26 20.07.2013 11:31
smaczne i jakie proste
dziewczyna_z_kodeksem 20.07.2013 11:27
wygląda niezwykle apetycznie !
halina17 20.07.2013 10:46
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak