Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy piernikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko ciepłe 1,5 szklanki
cukier 4 łyżeczki
miód płynny 2 łyżki
jaja 2 szt
drożdże świeże 5 dag
olejek waniliowy 2-3 krople
olej
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy piernikowe

Mąkę przesiać do dużej miski dodać przyprawę do piernika, wymieszać, Na makę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt) i rozpuścic w nim miód. Wlać mleko do pozostałych składników oraz dodac aromat waniliowy, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Na rozgdzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy na złoty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem lub cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 15.03.2012 08:49
takie świąteczne:)
wiola28a 04.03.2012 17:36
super
Justa32 20.10.2011 09:18
mniam
anemon 02.05.2011 06:06
Ciekawe.
Jaheira11 21.04.2011 17:40
pyszności
agnieszka189 14.09.2010 13:57
ale muszą być aromatyczne, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak