Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z porem i rzodkiewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pęczek rzodkiewek 1
por (biała część) 1
pęczka natki pietruszki 1/2
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny
olej kilka łyżek
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z porem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć. Kapustę posiekać, rzodkiewki pokroić w półplasterki, pora i natkę także posiekać.
Krok 1 - Pekinka z porem i rzodkiewką foto
2
Do miski wrzucić kapustę, pora i rzodkiewkę, dodać przyprawy i wymieszać.
Krok 2 - Pekinka z porem i rzodkiewką foto
3
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i znowu wymieszać surówkę.
Krok 3 - Pekinka z porem i rzodkiewką foto
4
W razie konieczności jeszcze doprawić.
Krok 4 - Pekinka z porem i rzodkiewką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 19.07.2013 20:50
smacznie i zdrowo
gosia561 19.07.2013 20:25
smaczna kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak