Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe alla leczo

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkich parówek 7
wieprzowych ( podwędzanych )
papryka czerwona 2
cebula 1
cukinia 1
marchew 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2 ziarna
sól do smaku
chili do smaku
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
z czosnkiem
płaska łyżka mąki 1
bulion 500 ml
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe alla leczo

Kroki postępowania

1
Przygotować warzywa, czyli obrać i umyć. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić na kawałki a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Parówki po zdjęciu z nich folii pokroić. W garnku rozgrzać olej, wrzucić parówki i podsmażyć a potem dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać pozostałe warzywa i smażyć od czasu do czasu mieszając 2 minuty.
Krok 1 - Parówkowe alla leczo foto
2
Do garnka wlać bulion i dodać przyprawy. Wszystko dusić pod przykryciem 10 minut a potem dodać koncentrat i dokładnie wymieszać a potem doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią powstały sos.
Krok 2 - Parówkowe alla leczo foto
3
Gotowe alla leczo podawać na gorąco z pieczywem, ja podałam z domowych chlebem.
Krok 3 - Parówkowe alla leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 19.07.2013 21:20
smakowite danie
Pyszota 19.07.2013 20:40
ciekawa opcja
gosia561 19.07.2013 20:25
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak