Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa bardzo koperkowa młoda kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
sok z cytryny odrobina do smaku
woda
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
koper 2 pęczki
łopatka bez kości 650 w kawałku
cebula 2 sztuki
kapusta młoda 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa bardzo koperkowa młoda kapusta

Z kapusty odrywamy niepotrzebne liście. Kapustę dzielimy na ćwiartki,oddzielamy głąby i szatkujemy ją.Płuczemy w ciepłej wodzie.Do kapusty wlewamy 2/3 pojemności garnka-wody. Wstawiamy na palnik. Następnie kroimy cebule w kostkę i smażymy na patelni.Po usmażeniu dodajemy wraz z olejem do kapusty.Wrzucamy liście laurowe. Myjemy łopatkę i kroimy na małe kawałki(ja lubię mięso dlatego jest go aż prawie 700 gram-możecie wrzucić mniej).Wrzucamy na patelnię.Smażymy doprawiając solą i pieprzem oraz wrzucamy pół łyżeczki papryki w proszku.Mieszamy.Usmażone mięsko dodajemy do kapusty.Gotujemy.Gdy kapusta i mięso będą już miękkie dodajemy posiekany koperek(odrobinę zostawiamy do ozdobienia potrawy) i koncentrat pomidorowy.Gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec doprawiamy solą,pieprzem i odrobiną soku z cytryny-do smaku. Przed podaniem przyozdabiamy koperkiem i gotowe.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 19.07.2013 17:31
ja równiez lubię kapustę
Czarnula87 19.07.2013 16:58
przepyszna zupka bardzo sycąca
cukiereczek 19.07.2013 16:41
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak