Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA TWARDOWSKIEGO

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 100 ml
Musztarda delikatesowa Prymat 30 ml
kukurydza w puszce 1 szt
papryka czerwona 1 szt
fasolka czerwona 1 puszka
filet z kurczaka 1 szt
sól 1 łyżka stołowa
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia pół szklanki
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA TWARDOWSKIEGO

Ugotowane jajka na twardo kroimy w pół,wyciągamy żółtka i szatkujemy je nożem na drobno w zsypujemy do miseczki.Dodajemy do niej kukurydze,fasolkę czerwoną i drobno pokrojoną przyprawioną podsmażoną pierś z kurczaka oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę,mieszamy całość z majonezem i musztardą i nakładamy w połówki jajek łyżką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.07.2013 13:59
aż pół szklanki oleju do usmażenia 1 piersi z kurczaka ? sądząc po ilościach wszystkich składników to tego farszu będzie tyle, że białek nie będzie nawet widać - bardziej mi ta lista przypomina przepis na sałatkę
halina17 19.07.2013 12:56
Lubię jajka faszerowane , myślę , że dobre są , ale dużo oleju do smażenia filetu z kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak