Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper łodygi 1 pęczek
czosnek 1/2 główki
Zalewa:
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ocet 10 % 1,5 szklanki
woda 1/2 litra
cząber 4 łodyżki
fasola szparagowa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta

Kroki postępowania

1
Strąki fasoli płuczemy odcinamy końce.Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzamy.
Krok 1 - Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta foto
2
W czystych wyparzonych słoikach układamy po gałązce kopru z baldachimami oraz dodajemy po 2-3 ząbki obranego czosnku i gałazce cząbru,następnie układamy fasolę na przemian w słoikach .
Krok 2 - Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta foto
3
Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotujacej wodzie.
Krok 3 - Marynowana fasolka szparagowa zielono-żółta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 20.07.2013 15:17
ja zawsze mrożę, ale takiej fasolki to z chęcią bym spróbowała
Rafał10 19.07.2013 18:55
super pomysł, na pewno wykorzystam :)
Habibi 19.07.2013 12:14
Bardzo dawno nie marynowałam fasolki ... mam łagodniejszą zalewę i robię ja bardziej na słodko, ale zawsze jest to jakaś odmiana od tradycyjnych przetworów :)
Katarzyna54 19.07.2013 09:22
wygląda fajnie
natalia.doradca 19.07.2013 09:13
ładnie wygląda
Konczi 19.07.2013 08:05
bardzo fajny przepis :) lubie taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak