Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczano-marchewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchew 6 szt
cebula 6 szt
kiełbasa 1 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 2/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczano-marchewkowa

Kroki postępowania

1
Marchewkę, ziemniaki i cebulę obieramy i myjemy, Marchewkę, ziemniaki i połowę cebuli trzemy na tarce od plasków ziemniaczanych.
Krok 1 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
2
Drugą połowę cebuli kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.
Krok 2 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
3
Wszystko razem mieszamy wraz z jajkami i mąką, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko przelewamy do blachy do pieczenia.
Krok 3 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto
4
Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut

Smacznego!
Krok 4 - Babka ziemniaczano-marchewkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 19.07.2013 20:25
fajne na obiad
migotka28 19.07.2013 18:29
nie jadłam nigdy
Stenka 19.07.2013 08:17
ciekawy przepis
malaczarna23 19.07.2013 07:16
bardzo smaczne
jasiek 18.07.2013 22:37
muszę to wypróbować
iwi 18.07.2013 22:01
Supcio to danie.
AnielskaSlodycz 18.07.2013 22:00
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak