Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany bakłażan

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
zioła do sałatek 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany bakłażan

Kroki postępowania

1
Bakłażana po umyciu pokroić w plastry ok. 0.7 cm, posypać przyprawą, odstawić na 15 minut, aby sok wyciekł.
Krok 1 - Panierowany bakłażan foto
2
Wybić jajko, roztrzepać widelcem, dodać sól i zioła do sałatek. W jajku i bułce obtaczać plastry bakłażana.
Krok 2 - Panierowany bakłażan foto
3
Wkładać na gorący olej, smażyć do zarumienienia.
Krok 3 - Panierowany bakłażan foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 06.10.2013 15:25
W podobny sposób robię cukinię :)
wiola333 18.07.2013 20:32
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak